sunnuntai 20. marraskuuta 2011

S K O N S S E J A


















Skonssit eli skotlantilaiset teeleipäset ovat hyviä teen kanssa. Ja toki myös ilman teetä. 

Asuin seitsemän vuotta sitten muutaman kuukauden Skotlannissa enkä kertaakaan syönyt näitä ihanuuksia. Nyt tämä vääryys on korjattava. 

Tällä Leibomo Limbbun (kyllä – nimessä todellakin on monta beetä) helpolla ohjeella leipomani skonssit ovat erityisen hyviä. Kyseinen leipomo jakoi Jumalaisten skonssiensa reseptin viime keväisessä Mondon Ruoka ja Matka -lehdessä. 

Puolitin reseptin, sillä en halunnut tavalliseen tapaani vetää vehnäövereitä. Skonssit maistuivat mainioilta St. Dalfourin appelsiinihillon kanssa. 


SKONSSIT (noin 7 kpl)

4 ¾ dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
135 g voita
2 dl piimää
voiteluun sulatettua voita

Sekoita kuivat ainekset keskenään. Leikkaa kylmä voi kuutioiksi. Sekoita voi jauhoseokseen kunnas seos on murumainen. Lisää piimä ja sekoita taikina varovasti kokoon. 

Muotoile taikinasta jauhotetulla alustalla parin sentin paksuinen levy. Ota pyöreällä muotilla tai lasilla taikinasta ympyrän muotoisia paloja. 

Voitele skonssit ja paista 225 asteisessa uunissa noin 10-14 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti