tiistai 8. marraskuuta 2011

AAMU ARMAS


















Olen oppinut tykkäämään aamuista vasta aikuisiällä. Oikeastaan muutos tapahtui kaksi vuotta sitten äitiyslomalle jäätyäni. Sitä ennen aamuihini kuului yleensä liian pitkään nukkuminen ja järjetön kiire. Kiire on välillä nykyäänkin, mutta rauhallisesta aamupalahetkestä en enää tingi. 
 
Kotitekoinen mysli on pelastanut meillä monta aamua ja se on lapsenkin herkku. Erityisen hyvää mysli on kyytönmaidon kanssa, jota haemme läheiseltä tilalta.

Seuraavaa perusreseptiä voi muunnella monin tavoin. Seuraavalla kerralla ajattelin laittaa mysliin kookoshiutaleita ja kuivattuja karpaloita. Jos mysliin haluaa lisää rapeutta ja makeutta, sitä saa lisäämällä siirapin ja kookosöljyn määrää.


KOTITEKOINEN HERKKUMYSLI

5 dl kaurahiutaleita
1 dl auringonkukansiemeniä
½ dl kurpitsansiemeniä
¾ dl cashewpähkinöitä
¾ dl manteleita
½ dl kuorittuja hampunsiemeniä
1 dl rusinoita
1 dl kylmäpuristettua kookosöljyä
½ dl agavesiirappia tai vaahterasiirappia
1 tl kanelia
½ tl kardemummaa

Sulata kookosöljy vesihauteessa. Rouhi cashewpähkinät ja mantelit karkeaksi. Sekoita kaikki ainekset kulhossa hampunsiemeniä ja rusinoita lukuunottamatta ja levitä ne uunipellille leivinpaperin päälle. 

Paahda 175 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Sekoita mysliä paistamisen aikana pari kertaa. Lisää hampunsiemenet ja rusinat pellille muiden ainesten joukkoon ja anna jäähtyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti