lauantai 26. marraskuuta 2011

MUFFINIMAAKARI JÄLLEEN VAUHDISSA

 























Pitkästä aikaa leivoin muffineja ja näistä tulikin todella hyviä. Kauran ja puolukan liitto toimii loistavasti tässä(kin) reseptissä. Uudet puolukkareseptit ovat aina kivoja, sillä pakastimeni pullistelee kyseisiä marjoja. Muut marjat on syöty jo aika päivää sitten.




PUOLUKKA-MURUMUFFINIT

TAIKINA
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurajauhoja
reilu 1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
120 g voita, sulatettuna
1 kananmuna
1 tl vaniljajauhetta
1 dl piimää / kermaviiliä
3/4 dl kuohukermaa / maitoa
2 dl jäisiä puolukoita

MURUSEOS
1 dl kaurajauhoja
3/4 dl agavesiirappia
1 dl manteleita rouhittuna
5 rkl voita, sulatettuna

Tee ensin muffinitaikina. Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe, sokeri ja suola. Sekoita toisessa kulhossa sulatettu voi, kananmuna, vaniljajauhe, piimä ja kerma. Kaada nestemäiset ainekset kuivien ainesten joukkoon ja sekoita lastalla varovasti tasaiseksi. Lisää lopuksi puolukat. 

Tee seuraavaksi muruseos. Sekoita jauhot, agavesiirappi, rouhitut mantelit sekä sulatettu voi tasaiseksi massaksi.

Käytä paistamiseen teflonmuffinipeltiä, johon olet laittanut paperiset vuoat. Jaa taikina vuokiin. Taikinaa riittää noin kymmeneen suureen muffiniin. 

Jaa taikinan päälle muruseos ja muutamia puolukoita. Paista 175 asteessa noin 25-30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti